Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΑΠO 17 ΜΕΧΡΙ 515 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ πάνω από 2.000 σπίτια Airbnb στη Μεσσηνία

Τουλάχιστον 2.040 ακίνητα στη Μεσσηνία ενοικιάζονται σε τουρίστες μέσα από πλατφόρμες διαμοιρασμού της οικονομίας (Airbnb, HomeAway κ.λπ.) προφέροντας πολύτιμο εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους. Η ημερήσια τιμή ενοικίασης ξεκινά από 17 ευρώ για ένα δωμάτιο σε διαμέρισμα και φτάνει έως 567 ευρώ για ολόκληρη βίλα 7 δωματίων ή 515 ευρώ για ένα σπίτι με πισίνα. 
Τα 646 από τα ακίνητα αυτά ενοικιάζονται σε Καλαμάτα, Βέργα, Μικρή Μαντίνεια και Κιτριές. Πολλά ακίνητα ενοικιάζονται επίσης στη Μάνη και στην Πυλία, και λιγότερα σε Τριφυλία και Βόρεια Μεσσηνία. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι με τον τρόπο αυτό ενοικιάζονται ακίνητα ακόμα και σε ορεινά χωριά της Μεσσηνίας. 

Ειδικά στην Καλαμάτα, στην περιοχή που εκτείνεται μεταξύ Αρτέμιδος - Βασ. Γεωργίου - Ηρώων και θάλασσας, ενοικιάζονται 126 ακίνητα. Βόρεια αυτής της έκτασης 51 ακίνητα, ανατολικά της Ηρώων μέχρι το “Φιλοξένια” 76, στη Βέργα 113 και στην περιοχή από Μικρή Μαντίνεια έως Κιτριές 208. 
Η "στροφή" πολλών ιδιοκτητών στις πλατφόρμες διαμοιρασμού της οικονομίας έχει προκαλέσει αρρυθμίες στην αγορά ακινήτων ειδικά στο αστικό κέντρο της Καλαμάτας. Βεβαίως το έλλειμμα στέγης στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο στο Κουκάκι (που προτιμούν οι τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα) ή στην Βαρκελώνη (που ολόκληρες γειτονιές έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία), αλλά είναι βέβαιο ότι όσο αυξάνεται η ζήτηση τουριστικών κλινών τόσο θα οξύνεται το πρόβλημα. 
Στον πίνακα παρουσιάζονται τα ακίνητα που -σύμφωνα με έρευνα της "Ε" στο Διαδίκτυο- ενοικιάζονται στην υπόλοιπη Μεσσηνία, σε μία μόνο πλατφόρμα (πολλά ακόμη ενοικιάζονται σε άλλες).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου