Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Καραμπάτσος κατά Καφαντάρη για το δάνειο των 3 εκ. ευρώ

“Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις αντί να προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών” σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Πύλου – Νέστορος Νίκος Καραμπάτσος, αναφορικά με την επιδίωξη της δημοτικής αρχής να συνάψει δάνειο 3.000.000 ευρώ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 
Αναλυτικά, ο Ν. Καραμπάτσος επικεφαλής του συνδυασμού “Εσύ πρώτα” σημειώνει στην ανακοίνωσή του: “Δάνειο 3 εκατ. ευρώ θέλει να συνάψει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων/ΕΤΕπ και από πόρους του Τ.Π. και Δανείων). Σκοπός του δανείου, κατά κύριο λόγο, είναι η εκτέλεση έργων αστικής οδοποιίας και αναπλάσεων.
 
Η δημοτική αρχή κινούμενη με ιδιοτέλεια, προσπαθεί με θεμιτούς και με αθέμιτους τρόπους να πείσει την παράταξή μας για την αναγκαιότητα λήψης του δανείου. Και αυτό γιατί απαιτείται πλειοψηφία 2/3 του συνόλου των συμβούλων. Αντί λοιπόν ο ίδιος ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του να επιμένουν στον εκφοβισμό και τις λοιδορίες κατά στελεχών της παράταξής μας, καλό θα ήταν να διαβάσουν με προσοχή τους όρους έγκρισης του δανείου, ως προς το επιτόκιο και την ασφάλειά του, πράγμα που δεν έχουν κάνει σύμφωνα με το λόγο που επικαλέσθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 13ης Μαρτίου 2018, με σκοπό την αναβολή του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης περί αποδοχής των όρων για τη λήψη του παραπάνω δανείου. Συνεπώς, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις αντί να προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών. 
Επίσης κάνουμε γνωστό ότι: Δεν καταθέσαμε τις απόψεις μας για τα προτεινόμενα προς εκτέλεση έργα, γιατί ποτέ δεν μας ζητήθηκε. Με την μέχρι τώρα στάση μας, ως μείζων αντιπολίτευση, έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε οτιδήποτε σωστό και καταψηφίζουμε οτιδήποτε λάθος και επικίνδυνο, χωρίς να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση για λαϊκίστικους λόγους, όπως κάποιοι άλλοι. 
Βασική αρχή και ύψιστη προτεραιότητα της παράταξής μας “Εσύ πρώτα” είναι το συμφέρον των ανθρώπων του τόπου μας. Του τόπου που δεν ξεχνάμε ότι δεν κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, αλλά δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και έχουμε υποχρέωση να τον παραδώσουμε ακόμα καλύτερο στις επερχόμενες γενιές και κυρίως χωρίς δυσβάστακτα βάρη. 
Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω αλλά και ότι οι όροι έγκρισης του δανείου είναι επαχθείς και οι προοπτικές ως προς το επιτόκιο μόνο αρνητικές μπορεί να είναι, αφού πρόκειται για κυμαινόμενο επιτόκιο +euribor 12μήνου, είμαστε αρνητικοί ως προς τη λήψη του δανείου”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου