Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ 2018



Τον πολυαναμενώμενο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας, καλωσορίζει στο Δήμο Πύλου - Νέστορος ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης στις 17 Μαρτίου 2018.
Σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανάγνωσης έργων γαλλόφωνων συγγραφέων ή μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων στα Γαλλικά. Έτσι, θα σχηματιστεί και φέτος μια «αλυσίδα» μαραθωνίων ανάγνωσης, η οποία θα καλύψει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Όλοι οι μαραθώνιοι αρχίζουν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, την οποία συντονίζει η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή, μία συλλογική δράση ομάδων πολιτών που έχουν ως κοινό σκοπό τη στήριξη της γαλλικής γλώσσας και, μέσω αυτής, της πολυγλωσσίας, καθώς γνωρίζουν ότι στηρίζοντας την πολυγλωσσία και την πολυπολιτισμικότητα, στηρίζουν και την ελληνική γλώσσα.

Για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος συμμετέχουν μαθητές των σχολείων Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Χώρας, Χανδρινού, μέλη συλλόγων, κάτοικοι του Δήμου και των γύρω περιοχών. Θα αναγνώσουν τον μικρό Νικόλα « Le Petit Nicolas», δημιούργημα του σεναριογράφου Ρενέ Γκοσινί (Rene Goscinny) και του σκιτσογράφου Ζαν Ζακ Σανπέ (Jean-Jacques Sempé).
Θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής από τον Δήμαρχο,
εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλου.

Υπεύθυνη διοργάνωσης: καθηγήτρια, Χριστίνα Πόπορη.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 4916 191

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου