Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Επενδύσεις στα λιμάνια Καλαμάτας και Πύλου


Επενδύσεις λιμενικών έργων σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί προβλήματα ασφάλειας και αποκατάστασης ζημιών, ύψους 4.800.000 ευρώ, επιχορήγησε για το 2017 το υπουργείο Ναυτιλίας, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ). Τα σχετικά στοιχεία δόθηκαν, χθες, στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, οι επενδύσεις που σχετίζονται με έργα στα λιμάνια της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία, αφορούν: Επισκευή και τη συντήρηση των κτηρίων του Λιμεναρχείου και του Λιμενικού Ταμείου της Καλαμάτας (100.000 ευρώ). Συντήρηση ασφαλτοτάπητα προβλήτα νο 7 λιμένα Καλαμάτας με προϋπολογισμό 123.000 ευρώ (με αυτή τη χρηματοδότηση θα αποπληρωθεί το συντελεσθέν έργο). Εξοπλισμό με σύστημα ασφαλείας ISPS του λιμανιού της Πύλου (74.400 ευρώ).
Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας σημειώνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υποστηρίζει την προσπάθεια για την εξεύρεση πρόσθετων πόρων και την περαιτέρω ενίσχυση των διαθέσιμων κονδυλίων του Π.Δ.Ε. για τα λιμάνια, με δεδομένο ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες και οι διαθέσιμοι πόροι αναντίστοιχοι με αυτές. Γι’ αυτό το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων βρίσκονται ήδη σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση επιπρόσθετων έργων που έχουν υποβληθεί.
Σημειώνεται, τέλος, ότι το ΠΔΕ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλύπτει μόνο μικρής κλίμακας έργα αποκατάστασης και βελτίωσης λιμενικών εγκαταστάσεων και όπως αναφέρθηκε ήδη, δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων ακόμα και των μικρής κλίμακας αναγκών.
Για τούτο, από το υπουργείο ενθαρρύνονται, υποστηρίζονται και είναι σε εξέλιξη σχεδιασμοί και πρωτοβουλίες για την ένταξη λιμενικών έργων μεσαίας και μικρής κλίμακας σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα υπέρ Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. και Λιμενικών Ταμείων. 
Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου