Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Οι τουρίστες του 2018 ψάχνουν για μέρη με καλό φαγητό σύμφωνα με το Booking


Το τοπικό φαγητό θα είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για ταξίδια το 2018, με το 64% των ταξιδιωτών να επιθυμούν να δοκιμάσουν περισσότερο τοπικές γεύσεις. Αυτό έδειξε έρευνα της διεθνούς πλατφόρμας ταξιδιωτικών κρατήσεων Booking.com.
Τούτο θα μπορούσε να αποτελέσει «δείκτη» για όσους ετοιμάζουν την τουριστική προβολή της περιοχής μας για τη νέα χρονιά, προβάλλοντας ιδιαίτερα τη μεσογειακή διατροφή, που αναγνωρίζεται διεθνώς, αλλά και τα τοπικά προϊόντα και φαγητά.
 
Αποτελέσματα έρευνας
Τέσσερις στους 10 ταξιδιώτες (ποσοστό 41%) επιθυμούν να κάνουν διακοπές το 2018 σε ανερχόμενους προορισμούς για το ποτό και το φαγητό τους, έναντι 29% το 2017.
Το φαγητό θα αποτελέσει ακόμα και καθοριστικό παράγοντα στην επιλογή ταξιδίου, με έναν στους πέντε (22%) να σκοπεύει να ταξιδέψει σε κάποιον προορισμό απλώς και μόνο για το φαγητό του και το ένα τέταρτο (25%) να αποφεύγει συνειδητά προορισμούς που δε φημίζονται για τη γαστρονομία τους.
Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας που διενήργησε τον Αύγουστο η μεγάλη πλατφόρμα Booking.com, σε δείγμα 19.000 ταξιδιωτών από 26 χώρες από όλο τον κόσμο, η οποία λαμβάνει υπόψη, επίσης, απόψεις των ειδικών της σε σχέση με τις γαστρονομικές τάσεις στα ταξίδια το 2018.
 
Τοπικά εστιατόρια
Τρεις στους δέκα (29%) θα επιλέξουν προορισμό βάσει των κριτικών που συγκεντρώνουν τα τοπικά εστιατόρια, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο (31%) προγραμματίζει να τραβήξει περισσότερες φωτογραφίες φαγητού στα ταξίδια το 2018, ώστε να τις δημοσιεύσει στα social media και να τις κοινοποιήσει σε φίλους.
Το 51% των ταξιδιωτών είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν τοπικές αγορές πρόχειρου φαγητού, με κορυφαίους προορισμούς για street food την Μπανγκόγκ, την Ταϊπέι, το Χανόι, την Κωνσταντινούπολη και το George Town στη Μαλαισία.
Ένας στους πέντε ταξιδιώτες (23%) θα αναζητήσει το 2018 περισσότερο εστιατόρια με αστέρι Μισελέν, με κορυφαίους προορισμούς τη Ρώμη, το Ντουμπάι, το Παρίσι, το Σάο Πάολο και το Λονδίνο.
Το δε 49% των ταξιδιωτών είπαν ότι θα αναζητήσουν περισσότερο την περιπέτεια όσον αφορά στο είδος κουζίνας που θα προτιμήσουν στα ταξίδια τους το 2018, ενώ το 54% ότι επιθυμεί να αποκτήσει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες στις διακοπές. 

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου