Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠO ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Απαλλοτριώσεις για το ριζόμυλος - Σουληνάρι

Προτεραιότητα στο τμήμα Ριζόμυλος - Σουληνάρι του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, που είναι μελετητικά προχωρημένο και σχεδόν ώριμο για δημοπράτηση, δίνει το υπουργείο Υποδομών. Η Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων και Τοπογραφήσεων του υπουργείου προχωράει τις διαδικασίες απαλλοτριώσεων για το συγκεκριμένο τμήμα κι ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες που προέρχονται από τη Βελίκα, την Καρποφόρα, το Πανιπέρι, το Πεταλίδι, το Νερόμυλο, τη Χαραυγή, το Μεσοπόταμο, το Σουληνάρι και το Χανδρινού.

Ανακοινώνει ότι ο κτηματολογικός πίνακας θα αναρτηθεί στα Δημαρχεία Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος και καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες “να προβούν στον έλεγχο της ορθότητας και πληρότητας του συγκεκριμένου κτηματολογίου, ώστε το συντομότερο δυνατό να υποβάλουν ένσταση για διόρθωση - συμπλήρωση, εφόσον απαιτείται, προκειμένου να αποφευχθούν προσκόμματα στην εξέλιξη της διαδικασίας της απαλλοτρίωσης που ενδεχομένως επιφέρουν σημαντικές καθυστερήσεις στην ανάληψη των οφειλομένων αποζημιώσεων και την αντικατάσταση των απαλλοτριωμένων ακινήτων τους”. 
Να αναφέρουμε ότι πλέον την ολοκλήρωση των μελετών στο δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη έχει αναλάβει από το 2016 ο “Μορέας”, μαζί με τις μελέτες στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος και το Καλό Νερό - Τσακώνα. 

2,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ 7 ΧΡΟΝΩΝ 
Μόλις προχθές η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του υπουργείου ενέκρινε τη 18η και τελική εντολή πληρωμής της μελέτης ποσού 15.224,41 ευρώ με το ΦΠΑ, που εκπονούσε υπό την επίβλεψή της κοινοπραξία μελετητικών γραφείων. Η συνολική αξία των εργασιών της μελέτης που εκτελέστηκαν, είναι 2.218.398,23 ευρώ: 1.813.136,45 οι εργασίες, 61.814,97 ο ΦΠΑ με 19%, 313.348,99 ο ΦΠΑ με 23% και 30.097,82 ο ΦΠΑ με 24%. 
Να σημειωθεί ότι η σύμβαση του υπουργείου με την ανάδοχο κοινοπραξία για την εκπόνηση της μελέτης υπογράφηκε στις 3 Απριλίου 2009! Επτά και 8 χρόνια μετά, με πάνω από 2,2 εκ. ευρώ και δεν παραδόθηκε κανένα τμήμα ώριμο μελετητικά και έτοιμο για δημοπράτηση. 
Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου, στο τμήμα Ριζόμυλος - Σουληνάρι που είναι το πιο εύκολο μελετητικά και κατασκευαστικά, είχαν γίνει όλες οι μελέτες εκτός από την οριστική μελέτη των τεχνικών έργων. Μελέτη που πρέπει να έχει συντάξει ο “Μορέας” και το τμήμα αυτό είναι έτοιμο για δημοπράτηση. 
Να υπενθυμίσουμε ότι το τμήμα Ριζόμυλος - Πύλος παρακάμπτει τις στροφές του Ριζόμυλου, προβλέπεται να συνδεθεί με το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, κοντά στο Τζάνε (με την παράκαμψη της Βελίκας), ακόμα και αν επιλεγεί η βελτίωση - ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου και όχι η παραλιακή χάραξη. Γι’ αυτό και καλούνται οι ιδιοκτήτες γης σε Βελίκα, Πανιπέρι και Πεταλίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου