Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

«Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς» - Πολιτιστικό τριήμερο στην Costa Navarino 20-22 Οκτωβρίου


Αποκλειστικές παρουσιάσεις, ομιλίες και συζητήσεις με καλλιτέχνες και σχεδιαστές θα βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτιστικού τριήμερου που πραγματοποιείται 20-22 Οκτωβρίου στην Costa Navarino, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς: Σύγχρονες δημιουργίες ζωντανεύουν τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη», συμμετέχοντες σχεδιαστές και καλλιτέχνες θα βρεθούν στην Costa Navarino και θα συνομιλήσουν με τους επισκέπτες, για το πώς η παράδοση συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους δημιουργούς, αλλά και για το «πώς διαφυλάσσεται η παράδοση μέσα από τη μόδα του σήμερα».
Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει γνωριμία με τους δημιουργούς, αλλά και διαδραστικές συζητήσεις, αποκλειστικές προβολές και παρουσιάσεις. Η Βρετανή δημοσιογράφος μόδας και συγγραφέας, Tamsin Blanchard, θα συντονίσει μια συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη, οι ιδρύτριες του οίκου Zeus+Dione και η καλλιτέχνης Μαργαρίτα Μυρογιάννη.
Η ομαδική έκθεση με 15 παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές μόδας και ταλαντούχους εικαστικούς καλλιτέχνες θα συνεχιστεί στην Costa Navarino έως τις 18 Νοεμβρίου και στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έως τις 31 Δεκεμβρίου. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα που εμπνέονται από την παραδοσιακή ελληνική φορεσιά και προβάλλουν την ελληνική διαχρονικότητα στη μόδα και στην αισθητική. Οι δημιουργοί που συμμετέχουν είναι: ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής Jean Paul Gaultier, ο οίκος Zeus+Dione, οι σχεδιάστριες Μαίρη Κατράντζου και Σοφία Κοκοσαλάκη, ο σχεδιαστής Δημήτρης Ντάσιος, αλλά και οι εικαστικοί καλλιτέχνες Κωνσταντίνος Κακανιάς, οι Blind Adam και Σοφία Στέβη από την The Breeder Gallery, όπως και οι Αντωνάκης, Χρύσα Βουδούρογλου, Βασίλης Ζωγράφος, Απόστολος Καραστεργίου και Μαργαρίτα Μυρογιάννη από την Eleftheria Tseliou Gallery. Στην έκθεση συμμετέχουν, επίσης, το Κέντρο Διατήρησης Παραδοσιακών Τεχνικών Κλωστοϋφαντουργίας ΜΕΝΤΗΣ του Μουσείου Μπενάκη και το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας.
Το πολιτιστικό τριήμερο περιλαμβάνει ακόμη μία παρουσίαση σπάνιων παραδοσιακών φορεσιών της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», καθώς και προβολή του φιλμ "Interlude" του Blind Adam, μια οπτικοποιημένη performance του ομώνυμου ποιήματος του καλλιτέχνη.
Οι δε συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Φιλοσοφικούς Περιπάτους, συζητώντας γύρω από το θέμα της «Αισθητικής στην Αρχαία Ελλάδα» στη μεσσηνιακή φύση, αλλά και να ξεναγηθούν στη συλλογή έργων τέχνης της Costa Navarino. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου