Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Συνεχίζει να «πετά» όλο και πιο ψηλά ο αερολιμένας Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»


Σημαντική αύξηση στις αφίξειςτο πρώτο 9μηνο του 2017!
 
-Αυξήθηκαν κατά 194% οι αφίξεις εσωτερικού και κατά 13,5% οι αυξήσεις εξωτερικού σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2016
 
 
Την ανοδική πορεία που καταγράφει σταθερά τα τελευταία 7 περίπου χρόνια συνεχίζει και φέτος ο διεθνής αερολιμένας Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης, το πρώτο 9μηνο του 2017 έκλεισε με αύξηση 194% στις αφίξεις επισκεπτών εσωτερικού και αύξηση 13,5% στις αφίξεις εξωτερικού, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα την περυσινή χρονιά. Συγκεκριμένα, από 1/1/2017 μέχρι και 30/9/2017 αφίχθηκαν 13.960 επισκέπτες από πτήσεις εσωτερικού έναντι 4.743 το 2016.
Όπως σημείωσε ο κ. Μανδηλάρης, αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι το δρομολόγιο Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται από μεγαλύτερο αεροσκάφος σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και στην αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με την Αθήνα με δύο καθημερινές πτήσεις όλο το καλοκαίρι, που εξυπηρέτησαν αρκετό κόσμο, κυρίως με ανταποκρίσεις πτήσεων από το εξωτερικό.
Παράλληλα, σημαντική ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στις αφίξεις πτήσεων από το εξωτερικό. Συνολικά τους πρώτους 9 μήνες του 2017 στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έφθασαν 112.324 επιβάτες από το εξωτερικό , δηλαδή 13.246 περισσότεροι από τους 99.078 που αφίχθησαν το περυσινό πρώτο 9μηνο του 2016.
Για ακόμα μια χρονιά την πρώτη θέση στις αφίξεις από το εξωτερικό διατήρησε η Αγγλία με 35.010 αφίξεις, ενώ ακολούθησαν η Γερμανία με 19.853 επισκέπτες και η Γαλλία με 15.718.
Όπως έκανε γνωστό ο αερολιμενάρχης κ. Μανδηλάρης, οι πτήσεις εξωτερικού θα συνεχιστούν μέχρι τις 19 Νοεμβρίου και μετά θα ξαναρχίσουν στις 18 Φεβρουαρίου 2018.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο αερολιμένας της Καλαμάτας, παρά τις όποιες δυσκολίες, αντεπεξήλθε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών, καθώς δε σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις ούτε υπήρξαν σημαντικά προβλήματα με τις πτήσεις. Επισήμανε δε, ότι την τελευταία πενταετία μπορούμε να πούμε ότι έχουν τριπλασιαστεί σχεδόν οι αφίξεις και η κίνηση στο διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας.
Αναφορικά με τα θέματα λειτουργίας του αεροδρομίου, ο κ. Μανδηλάρης εξέφρασε την ελπίδα του ότι σε ένα μήνα περίπου, όταν θα υπάρξει η μεταβολή της υπηρεσίας, θα δοθεί η δυνατότητα στον αερολιμένα να ενισχυθεί με περισσότερο προσωπικό, ενώ σημείωσε ότι και η δημιουργία αστυνομικού τμήματος, που αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2018, θα βοηθήσει σημαντικά. Κλείνοντας την ενημέρωση έκανε γνωστό ότι προχωρά η διαδικασία κήρυξης απαλλοτρίωσης 50 στρεμμάτων που αφορά περιοχή βόρεια του αερολιμένα, με σκοπό την επέκταση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, την επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, τη μετακίνηση του πάρκου καυσίμων και την ανάπτυξη βοηθητικών και λοιπών ζωτικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων. Πρόκειται για ένα αίτημα από το 2005, του οποίου η υλοποίηση θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του αεροδρομίου, αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των επισκεπτών.
 
Του Κώστα Γαζούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου