Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

30 μεγάλες σακούλες σκουπίδια μάζεψαν στη Γιάλοβα

Με ενθουσιασμό κάτοικοι και επισκέπτες από την Πύλο, την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τον καθαρισμό που έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής των πουλιών, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ενταχθεί στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε όλη την Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των πουλιών.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οργανώθηκε καθαρισμός της παραλίας του διβαρίου από εθελοντές και φίλους της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας. Συλλέχθηκαν περισσότερες από 30 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων. Στο τέλος του καθαρισμού, όλοι οι συμμετέχοντες, καθώς και οι λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την ελπίδα για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή σε ανάλογες μελλοντικές δράσεις. 
Οι συμμετέχοντες παράλληλα με τον καθαρισμό είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν σε αυτό το όμορφο περιβάλλον που προσφέρει η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και να παρατηρήσουν κάποια είδη πουλιών που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην περιοχή. 
Μετά το τέλος της δράσης, το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη φορά. Ο καθαρισμός της Λιμνοθάλασσας στη Γιάλοβα έγινε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ. 
Πήραν μέρος 25 νέοι από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία και την Τυνησία, που συμμετέχουν στην ανταλλαγή νέων INVEP 3.0 και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μαθησιακού Προγράμματος Erasmus+. Σημαντική ήταν η υποστήριξη μαθητών, γονέων και καθηγητών από το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο της Πύλου. 
Για αντίστοιχες δράσεις και πληροφορίες σχετικά με τη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας μπορεί κανείς να επικοινωνεί με τον Διονύση Παπαδάτο στο τηλέφωνο 6986-689093

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου