Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Σε ακίνητο 23 στρεμμάτων ο βιολογικός της Κορώνης

Την απ’ ευθείας αγορά ακινήτου στην Κορώνη αντί 100.000 ευρώ, προκειμένου να κατασκευαστεί σε αυτό μονάδα βιολογικού σταθμού ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος στην πρόσφατη συνεδρίασή του. 
Το συγκεκριμένο ακίνητο, που έχει έκταση 23 στρέμματα και βρίσκεται στη θέση Φανάρι, προσφέρθηκε προς πώληση από τον ιδιοκτήτη του που ανταποκρίθηκε σε σχετική ανακοίνωση - στην οποία ο δήμος γνωστοποιούσε ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει έκταση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης. 
Ο εισηγητής του θέματος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Δαρσακλής, όσον αφορά την αξία του εν λόγω οικοπέδου, σημείωσε ότι στελέχη του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών κατέληξαν στο ποσό των 87.000 ευρώ και πρόσθεσε ότι ο δήμος από την πλευρά πρότεινε προσαύξηση 15% από την πιο πάνω εμπορική αξία του, “καθόσον το ακίνητο θεωρείται ειδικού σκοπού”, όπως είπε. 
Με την αγορά του οικοπέδου διαφώνησε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Ηλίας Κανάκης που καταψήφισε επειδή, όπως είπε, “δεν έγινε διαγωνισμός για την αγορά του ακινήτου και δεν συγκροτήθηκε η αρμόδια επιτροπή όπως έπρεπε να γίνει σύμφωνα με την νομοθεσία”. Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν ενημερώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, παρατηρώντας ότι “ενώ καλούμαστε να ψηφίσουμε την έγκριση της διαδικασίας για την αγορά του ακινήτου, βλέπουμε ότι υπάρχει έγγραφο που αναφέρει το όνομα συγκεκριμένου πολίτη, ενώ η διαδικασία του θέματος είναι άλλη”. 
Ανάλογη θέση και ψήφο είχε και ο σύμβουλος Παναγιώτης Μπλάνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου