Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Παράταση λειτουργίας σκουπιδοδεματοποιητή


Την παράταση της λειτουργίας του δεματοποιητή και της παραμονής των δεματοποιημένων σκουπιδιών στον Αγιο Νικόλαο της Πύλου έως το Νοέμβριο περίπου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία προχθές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος.
Σύμφωνα με την απόφαση που καταψήφισαν οι σύμβουλοι των μειοψηφιών Γιώργος Χρονόπουλος και Σοφία Αποστολοπούλου: α) Παρατείνεται η υπάρχουσα προγραμματική σύμβαση του δήμου με το ΦΟΔΣΑ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την οποία υπολογίζεται να συσκευαστούν άλλα 3.500 δέματα σκουπιδιών μέχρι το τέλος Αυγούστου. β) Και τίθεται σε ισχύ νέα σύμβαση για άλλα 8.000 δέματα έως το Νοέμβριο.
«Αναγκαστικά πήραμε τις αποφάσεις αυτές για να μη μείνουν τα σκουπίδια στο δρόμο», είπε στην “Ε“ ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Παρατήρησε ότι λόγω
των εκλογών καθυστέρησαν οι διαδικασίες από την Περιφέρεια για το ολοκληρωμένο σύστημα προσωρινής διαχείρισης (με ΚΔΑΥ και κομποστοποίηση), που θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο αντί του δεματοποιητή, από το Νοέμβριο και μετά. Ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι είναι άσχημα τα πράγματα με τα δέματα των σκουπιδιών - υπολογίζονται στα 12.000 στον Αγιο Νικόλαο -, αλλά επεσήμανε πως «δεν έχουμε άλλη λύση».

Ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε ότι έχει στείλει δύο επιστολές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, «ζητώντας τη μεταφορά των δεματοποιημένων σκουπιδιών σε χώρο που προβλέπει ο περιφερειακός σχεδιασμός ή στην Αθήνα σε νόμιμο χώρο. Εχουμε πληροφορήσει την Περιφέρεια ότι ο χώρος έχει γεμίσει και δεν αντέχει άλλα σκουπίδια. Απάντηση δεν έχουμε πάρει μέχρι τώρα, περιμένουμε».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 01/08/2012

Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την ψήφιση του πρώην Δημάρχου.
 Όταν τον μεμφόμουν  για την εκλογή του Αϊ - Νικόλα για την τοποθέτηση του δεματοποιητή και των μπαλών στον γύρω χώρο ,χωρίς να υπάρχει λύση για την περαιτέρω επεξεργασία τους, "ποιούσε την νήσσα". Τώρα, που τα άφησε αμανάτι όλα αυτά χωρίς προοπτική και ορατή λύση, καταψηφίζει την απόφαση παράτασης.
Ανερυθρίαστοι έχουν καταντήσει μερικοί.

Κώστας....

14 σχόλια:

  1. Από τότε που βγήκε αυτή η δημοτική αρχή δεν ξαναμίλησες για τα σκουπίδια η τον σκουπιδότοπο τώρα που μιλάς είσαι εκτός θέματος (η προηγούμενη δημοτική αρχή κρίθηκε από το λαό για τα λάθη που έκανε. Aν ήταν οποιοσδήποτε άλλος Δήμαρχος σίγουρα με το άρθρο θα υπήρχαν αμέτρητες φωτογραφίες ,σχολιασμοί και συμβουλές σου. Έχουν δει αν χωράει άλλα 3500 δέματα ο σκουπιδότοπος η θα σηκώσουν και άλλες σειρές με μπάλες με κίνδυνο να πέσουν και να γίνει ατύχημα η το χειρότερο αν δημιουργηθεί εστία φωτιάς και θα καίνε για μήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε, τις πονηριές αλλού.
    Ίσως ήμουν ο μοναδικός που εναντιώθηκε τόσο πολύ στην τοποθέτηση του δεματοποιητή. Εγώ δεν ήθελα ούτε μια μπάλα εκεί πίσω. Όταν ο Χρονόπουλος αποφάσιζε να κάνει το έγκλημα που έκανε ήταν "ηλίου φαεινότερο" πως θα μας έβαζε σε περιπέτειες. Και μετά ήρθε η περιφέρεια να "πατήσει" στην απόφαση αυτή μέχρι να βρεθεί κεντρική λύση.
    Φώναζα πως, αφού δεν έχει προβλεφτεί επεξεργασία των δεμάτων, θα ξεπεράσουν σε ύψος τον Άϊ - Νικόλα.
    Επομένως, αλλού αυτά που γράφεις και όχι σε μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εννοείς αλλού τις πονηριές; Για πες μας μια πονηριά. Ίσως το αλλού αυτά που γράφεις ταιριάζει σ' εσένα γιατί μιλάω για το τώρα και όχι πριν 2 χρόνια, δεν βλέπω να αναφέρεσαι για το σκουπιδότοπο πουθενά. Και δεν είπε κάποιος ότι δεν εναντιώθηκες τότε αλλά τώρα τίποτα.Ξέρεις δεν σκέφτονται όλοι πονηρά μόνο αυτοί που έχουν πονηρό μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο προηγούμενο δημοτικό Συμβούλιο συμετείχαν και δύο Σύμβουλοι της νυν πλειοψηφίας.Ο αντιδήμαρχος Κοντογόνης και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χαραμαράς.Τότε ειχαν φτάσει μέχρι το Συμβούλιο επικρατείας.Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα που είναι υπέρ των δεματοποιημένων?Σταμάτησαν τα απορριματοφόρα να περνούν από την Κολοκοτρώνη η μήπως δεν υπάρχει η οπτική όχληση των από θαλάσσης επισκεπτών?Για να μαθαίνει ο κόσμος όλους που κατά καιρούς εποίησαν την νήσσαν,φίλτατε Κώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάλι κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Ο Χρονόπουλος δέσμευσε τον Δήμο με την τοποθέτηση του δεματοποιητή εδώ. Η απόφαση της περιφέρειας λέει πως όπου λειτούργησαν δεματοποιητές κλείνουν υποχρεωτικά οι χωματερές. Επομένως οι δυο δεματοποιητές(Πύλου και Κρανιδίου) λειτουργούν υποχρεωτικά γιατί δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο.
    Και βέβαια ενοχλούν τα απορριμματοφόρα που περνούν μέσα από την Πύλο όπως και το πρόβλημα που θα προκύψει σύντομα από την έλλειψη χώρου εναπόθεσης των δεμάτων.
    Ο κύριος υπεύθυνος(Χρονόπουλος) της κατάστασης αυτής - που ψήφισε όχι στην παράταση - να μας πει που θα πάνε οι μπάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δεματοποιητής στην Πύλο λειτούργησε υπό τις ευλογίες του Καφαντάρη.Ξέρεις γιατί?Γιατί αυτό συνέφερε τον δήμο.Φυσικά είναι πρόβλημα τα δεματοποιημένα αφού ο κεντρικός σχεδιασμοός της διαθεσής τους δεν προέβλεψε λύσεις.Ομως το να ασχολείσαι με τους προηγούμενους και να τους σταυρώνεις την στιγμή που για το συγκεκριμένο θέμα ο νυν δήμαρχος συνεχίζει την ίδια πολιτική ειναι μ.........Ο Τρόπος που αναφέρεσαι στην προηγούμενη δημοτική αρχή δικαιώνει τον πρώην δήμαρχο για το PERSONA NON GRATA στο προσωπό σου.Και δεν μιλάω για κάθε περίπτωση κτιτικής που θα μπορούσες να κάνεις,αλλά για τον τρόπο που μιλάς από την στιγμή μάλιστα που διετέλεσες αυτοδιοικητικός παράγοντας σε θέση αντιδημαρχου της πόλης και που κατάφερες να περάσεις απαρατήρητος.Εγώ τον Χρονόπουλο δεν τον ψήφησα ποτέ όμως του βγάζω το καπέλο γιατί όταν χρειάστηκε να πάρει γεναίες αποφάσεις τις πήρε χωρίς να σκεφτεί το πολιτικό κόστος,πράγμα που δεν πράττει ο νυν που με απύθμενο θράσσος δηλώνει πως ήρθε για να μείνει θεωρόντας το δημαρχηλίκι κεκτημένο προνόμοιο .Επειδή από τα πολλά που ακούγονται και σιγά σιγά βγαίνουν στην φόρα αποκαλύπτεται η γύμνια του βασιλιά και της ακολουθίας του όσο πιο γρήγορα φύγουν από την διαχείρηση της τύχης αυτού του τόπου τόσο θα κερδίζει η τοπική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. - Το αν πέρασα απαρατήρητος άσε να το ξέρω εγώ και τα έργα επί αντιδημαρχίας μου.
    Ενδεικτικά αναφέρω μερικά. Βιολογικός καθαρισμός, δεξαμενή υψηλής ζώνης Πύλου, γεώτρηση Ελαιόφυτου, πεζοδρόμια Γιάλοβας, ανάπλαση παραλίας Γιάλοβας.
    - Βγάλε το καπέλο στον Χρονόπουλο αλλά "καπελώσου" από τις ατυχείς - τουλάχιστον - δυο σοβαρές ενέργειές του. Δεματοποιητής (χωρίς περαιτέρω προοπτική) και απόρριψη εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον Αϊ - Νικόλα. Στο έγκλημα αυτό, είναι γεγονός, συμμετείχε συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
    Εγώ γράψει αρκετές φορές πως δεν διεκδικώ τίποτε περισσότερο από το να ασχολούμαι, χωρίς κανένα όφελος, με την επίλυση των προβλημάτων της Πύλου. Είναι ιδιορρυθμία μου που την έχω πριν ασχοληθώ με τα κοινά και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχω.
    Χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο επεξεργάζομαι και προτείνω λύσεις για προβλήματα γενικού ενδιαφέροντος σαν να ήταν δικά μου.
    Για τις ιδέες που κατά καιρούς έχω προτείνει (όπου και όπως μπορούσα να κάνω παρέμβαση) και γίνονται πράξη δεν θα κάνω καμιά μνεία.
    Αυτά, προς το παρόν. Δεν έχω διάθεση ν' αναλωθώ άλλο σε μια αντιπαράθεση που δεν έχει νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον βιολογικό τον λειτούργησε αν δεν κάνω λάθος η δημοτική αρχή επί Χρονόπουλου συστήνοντας την ΔΕΥΑΠ την οποία όχι δεν εξέλιξαν οι επόμενοι αλλά την χρησιμοποιούν σαν μέσον επιβίωσης ορισμένων αργόσχολων.Για την Γεώτρηση στο Ελαιόφυτο δεν ήξερα ότι ήταν έργο επί αντιδημαρχίας σου όμως ο Χρονόπουλος έκανε ενέργειες νομιμοποίησης και μεταφοράς νερού στην Πύλο από την συγκεκριμένη γεώτρηση .Οσον αφορά την ανάπλαση της παραλίας της Γιάλοβας μην την ακουμπάς γιατί βρίζει όλη η Γιάλοβα για τους ημετέρους υπέρ των οποίων ενεργούσατε εκεί.Τώρα όσον αφορά το ότι ασχολείσαι για το καλό της πόλης σου χωρίς κανένα ίδιο όφελος οφείλω να συνομολογήσω.Ομως προσπαθείς να προβάλεις μονομερώς τα πράγματα κρύβοντας εντέχνως και προς όφελος ημετέρων κάποιες αλήθειες.Π.Χ.Το ότι μπήκαν στην παραλία επί χρονόπουλου 70 περίπου φωτιστικά το περνάς απαρατήρητο.Εσπευσες όμως να διορθώσεις το δημοσίευμα της Ελευθερίας γιατί δεν μνημόνευσε κάποια ονόματα εμπλεκομένων στην τοποθέτηση των.Οτι και να κάνεις το σκάφος δεν προχωράει.Είναι σαν να έχει πέσει σε κινητή άμμο.Οσο το κουνάς τόσο βουλιάζει.Πήδα να σωθείς.ΦΙΛΙΚΑ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πιθανόν, λόγω κάποιας επαγγελματικής διαστροφής, να θέλεις να κακοποιείς την αλήθεια.
    - Ο βιολογικός της Πύλου υπάρχει γιατί οι αείμνηστοι Γιάννης Βρεττάκος και καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος "έβαλαν πλάτη" γι' αυτό το τόσο μεγάλο έργο που κατάντησε σαν το γεφύρι της Άρτας. Άσε την ΔΕΥΑΠ και τα παραμύθια της χαλιμάς.
    - Νερό από τη γεώτρηση στο Ελαιόφυτο από το 1997 μέχρι τώρα δεν ήρθε ακόμα!!!!
    - Για την ανάπλαση στη παραλία της Γιάλοβας δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ένα να ξέρεις μόνο. Πως δεν υπήρχε χάραξη αιγιαλού και παραλίας. Σε προκαλώ να αναζητήσεις στον Δήμο τις ενέργειες που έγιναν προς την πλευρά αυτή και το τι τράβηξε ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου(Παν. Χρονόπουλος) για να γίνει.
    - Για τη δεξαμενή υψηλής ζώνης και πεζοδρόμια Γιάλοβας (που κάποιος "Γιαλοβάρχης" μας κατηγορούσε πως θα σκοτώνονταν ο κόσμος) δεν είδα να κάνεις σχόλιο.
    - Τις κολώνες στην παραλία τις έβαλε το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.
    Αν θες συστηματικά να διαστρεβλώνεις την αλήθεια κάνε το.
    Ξέρεις ποιο είναι το κακό; Έχεις τη δυνατότητα να γράφεις σαν ανώνυμος ή και με ψευδώνυμο ίσως και να κρύβεις δικές σου αδυναμίες, παραλήψεις και πιθανά λάθη (δικά σου ή φίλων σου πρώην Δημοτικών Αρχόντων) για δικό σου μελλοντικό όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ποιοός διαστρεβλώνει την αλήθεια άσε να το κρίνει ο λαός και οι αναγνώστες.Οσο για το μελλοντικό μου όφελος δεν έχω σκοπό να το αναζητήσω μέσω της τοπικης αυτοδιοίκησης πολύ δε περισσότερο μέσω του παρόντος BLOG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κουβέντα για την ταμπακιέρα. Ονοματάκι έχουμε, για να δούμε τι απ' όσα γράφεις ισχύει;
    Συνεχίζεις ανωνύμως να προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προς τον ανώνυμο 2.20

    Ρε φίλε , θα μας τρελάνεις? Ποιές γενναίες αποφάσεις πήρε? Το οτι δέχτηκε να τοποθετηθεί ο δεματοποιητής στον Αι Νικόλα και πήρε το πολιτικό κόστος? Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει η νέα Δημοτική αρχή απο την στιγμή που απαγορεύτηκε η λειτουργία της χωματερής?
    Όσο αν τον ψήφισες ή οχι, αυτό είναι δικό σου θέμα και δεν μας αφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή αμφισβητείς ότι τον βιολογικό τον έθεσε σε λειτουργία η δημοτική αρχή επί Χρονόπουλου?
    Αμφισβητείς ότιμ η μελέτη μεταφοράς νερού από την γεώτριση του Ελαιοφύτου έγινε επί Χρονόπουλου?Αμφισβητείς ότι έγιναν μελέτες για την παραλία της Γιάλοβας?Και για ποιά πεζοδρόμια στην Γιάλοβα μιλας?Γιατί σταμάτησαν μετά την εκκλησία?μέχρι εκεί κοβανε περιουσίες και έφτιαχναν χωρίς να φέρει αντίρρηση κανείς και μπράβο τους.Ποίοι είναι οι ιδικτήτες μετά την εκκλησία και σταματήσατε τα πεζοδρόμια?Ποιός διαπλάτυνε το γεφύρι καραμανιόλα της Γιάλοβας?Και εν πασει περιπτώσει για ποιά ταμπακέρα μιλάς?Οσον αφορά την ανωνυμία μου δικός μου λογαριασμός και αν δεν σου αρέσει σβήστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΛΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΚΑΝΕ, ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΙΣ ΠΗΡΕ Ο ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΤΙΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΤΡΟΙΚΑ ΘΕΛΟΝΤΟΣ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΘΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ.


    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΛΟΒΑΡΧΗ ΠΕΣΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΑΝΤΖΑ Α.......

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή