Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

“Έτος ΚΩΣΤΗ ΤΣΙΛΚΗΤΗΡΑ” το 2012


Το 2012 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την μεγάλη νίκη του Πύλιου Ολυμπιονίκη ΚΩΣΤΗ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ (Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης 24/6/1912).
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος θέλοντας να τιμήσει τον μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, στη συνεδρίαση του στις 28/12/2011,αποφάσισε ομόφωνα να ανακηρύξει το 2012 ως “έτος ΚΩΣΤΗ ΤΣΙΛΚΗΤΗΡΑ”.
Για το σκοπό αυτό προγραμματίζει τη διοργάνωση μιας σειράς πολιτιστικών  εκδηλώσεων αφιερωμένων στη μνήμη του Μεγάλου συμπατριώτη μας.
Στόχος είναι να τιμήσουμε και να  αναδείξουμε τη ζωή και το έργο του μεγάλου αθλητή, τις πανανθρώπινες αξίες του αθλητισμού ως πολιτισμική παρακαταθήκη της χώρας μας στη μακραίωνη ιστορία της, καθώς επίσης να προβάλουμε και την πόλη μας.

Ενδεικτικό Περιεχόμενο Εκδηλώσεων

1. Έκδοση Βιβλίου με βασικό θέμα την ανέκδοτη αλληλογραφία του Κωστή Τσικλητήρα με τους γονείς του και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο που αναδεικνύει την προσωπικότητά του.
Το υλικό ευρίσκεται στον ανιψιό του Ολυμπιονίκη, κ. Ηρακλή Τσικλητήρα. Αντίγραφα των επιστολών αυτών έχουν δοθεί στον Ιστορικό Αθλητισμού Πέτρο Λινάρδο, ο οποίος έχει αναλάβει τη συγγραφή του βιβλίου.
2. Διοργάνωση Μαθητικών Αγώνων (Εθνικό Στάδιο Πύλου) με τη συμμετοχή Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
3. Έκθεση προσωπικών αντικειμένων του Ολυμπιονίκη καθώς και έκθεση Φωτογραφίας στο σπίτι Τσικλητήρα στη Πύλο.
4. Διαγωνισμός ζωγραφικής με τη συμμετοχή μαθητών των σχολείων της Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. και Δ.Ε. Μεσσηνίας.
5. Έκδοση φιλοτελικής σειράς από τα ΕΛ.ΤΑ.
6. Βράβευση του κ. Ηρακλή Τσικλητήρα και Ολυμπιονικών του στίβου.

Εμπλεκόμενοι Φορείς:
  • Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
  • Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
  • Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος
  • Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πυλίων “ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ”.
  • Δημοτική Κοινότητα Πύλου
To Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος στην ίδια συνεδρίαση του, όρισε και την παρακάτω Οργανωτική Επιτροπή έργο της οποίας είναι: η οριστικοποίηση των εκδηλώσεων, η σύνταξη του προϋπολογισμού, ο συντονισμός, η παρακολούθηση και η υλοποίηση όλων των δράσεων.
Πρόεδρος : Καφαντάρης Δημήτρης, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος
Αντιπρόεδρος : Ψαλλίδας Διονύσης, Δημοτικός Σύμβουλος Πύλου-Νέστορος
Μέλη : Εκπρόσωπος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πυλίων «Το Ναυαρίνο»
Εκπρόσωπος Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου
Μιχοπούλου Ελένη, Εκπαιδευτικός
Νερατζόγλου Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πύλου
Κανελλοπούλου Μαρία, Κάτοικος Δημοτικής Ενότητας Πύλου

11 σχόλια:

  1. DYO EROTHSEIS MONO

    PROTH

    OSOI DOULEYOUME SE EPIXEIRHSEIS H EXOUME EPIXEIRHSEIS KANOUME PROYPLOGISMO PRIN KSEKINISEI KATHE KAINOURGIO ERGO, POS STON DHMO DEN KANOUN TO IDIO. TOULAXISTON NA MAS DHMOSIEYSOYN TON PROYPOLOGISMO POLY PRIN TIS EKDILOSEIS

    DEYTERH
    POS EPILEGONTAI TA MEMONEMENA ATOMA STIS EPITROPES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνε υπομονή ανώνυμε να μάθεις το όνομα του εκπροσώπου του εκπολιτιστικού συλλόγου Πυλίων.Θα ειναι μεγάλη έκπληξη.Κώστα αν δεν κάνω λάθος είσαι μέλος του συλλόγου.Αν θες γράψε μας του ονομα του εκλεκτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ......Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Ν Τ Α Σ
    Ελπίζω οι αγώνες να επιφέρουν
    διορθωτικές κινήσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις,ιδίως στον χώρο του Σταδίου που είναι εντελώς εγκαταλελημένος.Ας έχουν υπόψιν τους οι υπεύθηνοι ότι τέτοιοι χώροι δεν ξαναφτιάχνονται.Δείξτε λοιπόν μια στοιχειώδη φροντίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο σύλλογος "ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ" έχει Δ.Σ. που θα αποφασίσει ποιο μέλος του θα το εκπροσωπήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό σου ζήτησα.Να μας το ανακοινώσεις μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ.του Συλλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τόσοι αθλητικοί σύλλογοι στην Πύλο και ούτε ένας εκπρόσωπος?Τόσα νέα παιδιά γυμναστές και με ειδικότητα στον κλασικό αθλητισμό και ούτε ένας εκπρόσωπος?Και άμτε και καλά υπάρχει η Μιχοπούλου αλλά....ξέρετε τι εννοώ.Οι διοργανώσεις αυτές δεν ειναι μόνον δημόσιες σχέσεις απονομές και γενικά πούλημα μούρης αλλά θέλουν ουσιαστική και μεθοδική δουλειά με σχετικόυς του αθλήματος αλλά που μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλτατε Νεστωρ2012
    Αυτο ηταν το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα κι εγω διαβαζοντας το αρθρο και να φανταστεις οτι υπαρχει ακομα και ποδοσφαιρικος συλλογος που φερει το ονομα του μεγαλου αθλητη...Τι να πει κανεις?
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ ΔΗΜΟΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ όπως αναφέρει και πιο πάνω ο ανώνυμος το Στάδιο που φέρει το ονομά του και θα φιλοξενήσει τους αγώνες έχει εικόνα εγκατάλειψης.Με μιά επισκεψή σου εκεί θα το διπιστώσεις,όπως το διαπίστωσα και εγώ μετά από σχόλια που άκουσα από ανθρώπους που επισκέπτονται συχνά τον χώρο.Σε πληροφορώ ότιτέτοια εικόνα δεν παρουσιάζει μόνο το Στάδιο αλλά και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις.Σε ποιόν όμως να απευθηνθείς.Στου κουφού την πόρτα.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι αληθεια οτι με μεγαλο κοπο των πρωην δημοτικων αρχων εγινε μια μεγαλη προσπαθεια για να δημιουργηθει ενας αθλητικος πολυχωρος και αυτο ουσιαστικα εγινε πανω απο το Γυμνασιο-Λυκειο Πυλου(και αν δεν κανω λαθος ο Χρονοπουλος ειχε πετυχει οταν ηρθε ο Ιωαννιδης ακομα και κολυμβητηριο-κατι που λογω οικονομικης κρισης το πηραν πισω οπως και στεγαστρο στο γηπεδο ποδοσφαιρου).
    Ειναι καθηκον του νυν να διασωσει τουλαχιστον οτι εχει απομεινει στον Πολυχωρο μας και να το συντηρει.
    Μου ειναι αδιανοητο να προσκαλεσει ανθρωπους απο το ΣΕΓΑΣ που αναφερει και να μην έχει πρώτα μεριμνησει για το χορτο του γηπεδου καθως και για τα Κουλουαρ περιξ αυτου. Το θεωρω αυτονοητο.Αν τωρα ανηγγειλε κατι ετσι για να πει μετα οτι εκανε καποια διοργανωση θα ξεφτιλιστει οσο δεν τον παιρνει.
    Αληθεια θελω να πιστευω οτι τα χει σκεφτει αυτα πριν κανει ανακοινωσεις ,γιατι δεν μου χωρα στο μυαλο οτι ειναι τοσο ηλιθιος που τα ειπε χωρις πρωτα να ελεγξει αν μπορει να πραξει τα βασικα.
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΗΜΟΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Οι παραμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Στάδιο απαιτούν χρόνο χρήμα και κόπο,πράγματα που δεν διαθέτει η Δημοτική αρχή,απ ότι έχει δείξει μέχρι τώρα τουλάχιστον,εκτός αν νομίζουν ότι θα καθαρίσουν την όλη υπόθεση με πασαλήματα.Είνα τόση η αδιαφορία τους που αφήνουν τους χώρους εντελώς ελεύθερους και με κάθε τρόπο προσβάσιμους σε σημείο που πριν μερικες μέρες έμαθα ότι μπήκε άνθρωπος με αυτοκίνητο στον χλοοτάπητα και τον χρησιμοποίησε ως πίστα δεξιοτήτων οδήγησης.Τότε λοιπόν θυμήθηκαν να κλειδώσουν την πόρτα του Σταδίου.Το 5Χ5 πάντως παραμένει ανοικτό ξέφραγο αμπέλι.ΚΡΙΜΑ ,ΚΡΙΜΑ ,ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και μη χειροτερα..τι αλλο θα ακουσω ακου drift στο σταδιο μεσα. Η βλακεια ειναι ανικητη τελικα, οπως ακριβως το λενε.
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή